Skifte downlights fra halogen til LED

Har du eldre downlights med halogenpærer, kan du spare mye energi ved å gå over til LED.  LED-lys slipper ut mindre varme, noe som gjør at pærene bruker mindre energi, og ikke minst – de reduserer brannfaren betraktelig.

Hva er besparelsen ved å bytte til LED?

Besparelsen ved å bytte fra halogenpærer og lysstoffrør til LED avhenger av en rekke faktorer, inkludert hvor mye lys du bruker, hvor ofte lyskildene er i bruk og hva slags pærer eller lysstoffrør du har i dag. Generelt sett kan LED-lys være opptil 80% mer energieffektive enn lysstoffrør, noe som kan bety store besparelser på strømregningen. Levetiden til lyskildene må også tas med inn i regnestykket. LED-lys har som regel lenger levetid enn lysstoffrør, noe som betyr at du kan spare penger på å erstatte lyspærene så ofte.

Uansett besparelsen i kroner og øre, er LED-lys bedre for miljøet.

Slutt på produksjon av lysstoffrør og halogenpærer

Gjennom EU-direktivet RoHS utfases nå lysstoffrør og andre kvikksølvholdige pærer.

Utfasing av lysstoffrør betyr at lysstoffrør ikke lenger kan produseres eller selges. Utfasing av lysstoffrør er et tiltak for å redusere avfall og forurensing, siden lysstoffrør inneholder kvikksølv, som er skadelig for menneskers helse og miljøet.

La en autorisert elektriker gjøre jobben

Er du usikker på hva som benyttes i ditt hjem kan vi ta en titt, og komme med anbefalinger til hvilke alternativer som er best for bytte til LED-belysning.

Ønsker du hjelp med belysning?

Vi hjelper deg gjerne med planlegging og installasjon av lys.